Pametni kućanski uređaji
grijalice za kupaonicu

Top 6 najboljih grijalica za kupaonicu

Zima se sve više bliži, a s njom dolazi i ona posebna potreba za toplinom u svakoj prostoriji unutar vaše montažne kuće, osobito u kupaonici. Sigurno ste se već suočili s trenucima u kojima izlazite iz toplog kreveta ili toplog tuša u hladnom prostoru – taj osjećaj nije nimalo ugodan! 

Upravo iz tog razloga vam donosimo popis odličnih grijalica za vašu kupaonicu, kao i savjete i preporuke za odabir najbolje. Bez obzira na to tražite li klasične grijalice, grijalicu koja koristi infracrvenu tehnologiju, samostojeći toplinski grijač ili radijator – sigurni smo da ćete pronaći najbolju opciju za svoje potrebe.

Wonderwall 72 – Infracrvena grijalica

Wonderwall 72 infracrvena grijalica je vrhunska opcija za one koji žele učinkovito grijanje prostora. Ova grijalica koristi suvremenu IR Comfort Heat tehnologiju i ima ravni grijaći panel dimenzija 120 x 60 cm, koji se može montirati na zid ili strop, štedeći prostor. 

Sa snagom od 720 W, osigurava trenutnu toplinu bez faze zagrijavanja. Može pokriti do 7 m² prostora, pružajući ugodnu infracrvenu toplinu ciljano usmjerenu prema osobama u blizini. Također ima zaštitu od pregrijavanja i mogućnost kombiniranja s drugim panelima za veće prostore. Temperaturni raspon iznosi od 16 do 37 °C.

Infracrvene grijalice koriste infracrveno zračenje kao način grijanja prostora, a funkcioniraju suprotno tradicionalnim grijalicama koje uglavnom zagrijavaju zrak u prostoru. Ovom vrstom grijalica toplina se prenosi direktno na ljude i objekte u blizini, a korisno je što se ne gubi energija na zagrijavanje zraka. Sve te prednosti čine ovaj način grijanja bržim i energetski učinkovitijim, a samim time infracrvene grijalice postaju sve popularniji izbor za grijanje kupaonica i ostalih manjih prostora.

Wonderwall 72

Heat guru 360 – Samostojeći toplinski grijač

Heat Guru 360 je samostojeći toplinski grijač koji u svega nekoliko trenutaka može zagrijati bilo koji prostor, pa tako i vašu kupaonicu. Ima snagu od 1200 W ili 600 W što dovodi do učinkovitog zračenja.

Ima varijabilno korištenje zahvaljujući razredu osiguranja IPX4, kompaktnim dimenzijama i ručki. Ne zagrijava samo okolni zrak, nego prenosi toplinu izravno na osvjetljene ljude i objekte. Funkcija okretanja zagrijava zrak u rasponu od 360° ili 120°. Polako okretanje osigurava optimalno i ravnomjerno zagrijavanje.

Ovaj toplinski grijač zaštićen je od prskajuće vode zahvaljujući zaštiti pod nazivom IPX4, a ujedno je mobilan zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama.

Ova vrsta grijača je izuzetno praktična za zagrijavanje bilo kojeg prostora. Njihov rad temelji se na konvekciji zraka i direktnom zagrijavanju objekata koji se nalaze u okolini. Pretvaraju električnu energiju u toplinu pomoću grijaćih spirala ili keramičkih ploča.

Kako se grijač zagrijava, počinje emitirati toplinu u okolni zrak. Toplina se diže prema gore, stvarajući konvekcijske struje u prostoru. Hladniji zrak se privlači prema grijaču, gdje se zagrijava, podiže i izlazi iz uređaja.

Hot spot pebble – Ventilator na vrući zrak

Hot Spot Pebble ventilator na vrući zrak donosi višenamjensko grijanje u kupaonicu. Pogodan je za donošenje i vrućeg i hladnog zraka na vrlo učinkovit način, a ujedno suši ručnike i štedi prostor.

Svojom modernom tehnologijom, ovaj okrugli i kompaktni mali objekt može se koristiti kao samostojeći uređaj ili objesiti izravno na zid. Ima impresivnu snagu od 2000 W, a integrirani držač ručnika na izvlačenje i okretanje pobrinut će se da su vaši ručnici uvijek suhi i ugodno topli.

Poseban element ovog uređaja je PTC keramički grijaći element koji samostalno regulira svoj izlaz i tako pomaže kod aktivne štednje energije. Pomoću LED zaslona i daljinskog upravljača moguće je podesiti termostat od 10° do 49°. Hot spot pebble ima uključenu zaštitnu klasu IP22 koja ga štiti od prskanja vode, a ujedno ima i uključenu zaštitu od pregrijavanja.

Što se tiče načina na koji ventilatori na vrući zrak funkcioniraju, oni najčešće imaju opciju podešavanja temperature i brzine ventilatora. Također, mnogi od njih dolaze s dodatnim značajkama poput timer-a i daljinskog upravljanja.

Hot spot pebble

Delgado – Radijator

Delgado radijator je elegantni radijator za kupaonicu koji se lako integrira u sustav tople vode ili daljinskog grijanja. S površinom od 120 x 25 cm, ovaj radijator pruža ugodnu i ravnomjernu toplinu prostorijama od 4 do 10 m². 

Zahvaljujući svojem dizajnu 2 u 1, možete ga postaviti sredini ili na bočnim cijevima, prilagođavajući ga različitim uvjetima gradnje. Ima šest okomitih grijaćih cijevi koje povećavaju površinu i omogućuju toplinski učinak od 508 W.

Infracrveni grijači koriste infracrveno zračenje kako bi pružili toplinu i udobnost u prostoru. Infracrveni valovi se apsorbiraju od strane površina i objekata u blizini, uključujući tijela ljudi. Kada infracrveni zračeni toplinski valovi udare u površine ili tijela, pretvaraju se u toplinu, zagrijavajući ih direktno.

Oni ciljano zagrijavaju površine i objekte, čineći ih idealnim za grijanje kupaonica i sličnih manjih prostora. Osim toga, ne stvaraju cirkulaciju zraka, prašinu niti buku, što ih čini odličnim izborom za osobe osjetljive na alergije i za upotrebu u prostorima gdje je potrebna tišina.

Hot spot crystal spotless smart – Infracrveni grijač

Hot Spot Crystal Spotless Smart je infracrveni grijač s najnovijom tehnologijom. Ovaj grijač koristi IR Comfort Heat tehnologiju za ugodno zračenje topline na površini od približno 15 m². 

Sa snagom od 750 W, radi kao sunčeva toplina, zagrijavajući vas i vaše okoline. Osim toga, možete ga kontrolirati putem aplikacije putem WiFi mreže, što ga čini izuzetno pametnim izborom.

Radijatori su tradicionalan način grijanja prostora koji koristi konvekciju topline za zagrijavanje zraka. Ovi grijaći elementi obično uključuju metalne cijevi ili ploče koje se zagrijavaju. Kako se grijač zagrijava, počinje emitirati toplinu u svoju okolinu. 

Topli zrak, koji je lakši od hladnog zraka, počinje se podizati prema gore. Hladniji zrak dolazi s dna prostora kako bi zamijenio topao zrak koji se podiže prema gore. Ovaj ciklus stvara konvekciju topline u prostoru. Topli zrak se širi po prostoru i zagrijava sve površine i objekte s kojima dolazi u kontakt. 

Ovaj tradicionalan način grijanja često se koristi u kupaonicama i drugim manjim prostorima jer nudi ravnomjerno i postojano zagrijavanje.

Hot spot crystal spotless smart

Fairmont – Radijator

Fairmont radijator je stilski radijator s površinom od 80 x 45 cm. Ovaj cijevni radijator lako se integrira u postojeći sustav tople vode ili daljinskog grijanja. 

S integriranim držačima za ručnike, ovaj radijator čini tople ručnike lako dostupnima. Ima šest grijaćih rebara koja omogućuju brzo i jednostavno čišćenje.

Zaključak

U nadolazećim zimskim mjesecima, pronalaženje pravog izvora topline za vašu kupaonicu je od suštinskog značaja. Bez obzira na vaše preferencije, naših top 6 preporuka nude rješenje za svaku potrebu. 

Prateći naše savjete o odabiru idealne grijalice možete uživati u toplini i udobnosti svog doma tijekom hladnih zimskih dana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *