Pametni kućanski uređaji
indukcijske ploče za kuhanje

Vaš vodič za indukcijske ploče za kuhanje

Indukcijske ploče za kuhanje su pravi hit i sve su češći izbor kada krenete u uređenje kuhinje! Brze su, praktične i čine pripremu jela skoro pa čarobnom. Pogledat ćemo različite vrste indukcijskih ploča koje su dostupne i objasniti vam zašto su one odličan izbor. Naravno, spomenut ćemo i neke njihove manje dobre strane, jer je važno biti u potpunosti informiran. 

Usporedba funkcija indukcijskih ploča

Odabir prave indukcijske ploče za kuhanje je važno za učinkovito i ugodno kuhanje. Kad birate ploču za kuhanje, važno je razmisliti o nekoliko stvari koje će odgovarati vašim osobnim potrebama i načinu kuhanja. Pogledajte koliko zona za kuhanje ima, koliko je sama ploča velika i koliko je snažna svaka od tih zona.

Dodatne funkcije kao što su timer, senzorska kontrola i sigurnosne funkcije također mogu pomoći pri odabiru prave indukcijske ploče za kuhanje u kuhinji, a ujedno i transformirati vaš dom u samoodrživu kuću niske potrošnje. Međutim, indukcijska ploča za kuhanje također može biti korisna na kampiranju ili na drugim mjestima. Samo ju uključite i počnite kuhati bilo gdje. U nastavku smo naveli neke od najboljih ploča na tržištu koje mogu stati u svaku kuhinju montažne kućice.

Delicatessa Slim indukcijska ploča

Delicatessa Slim indukcijska ploča je super izbor za manja domaćinstva s 1 do 3 člana. Sa svojih jakih 3500 W, ova ploča za kuhanje je super efikasna u pripremi hrane i jednostavna za održavanje i čišćenje.

Zahvaljujući inovativnoj flex zoni, ove ploče za kuhanje su izuzetno prilagodljive. Omogućuju vam korištenje jedne velike tepsije umjesto dvije male, što čini kuhanje mnogo praktičnijim i efikasnijim i uvelike olakšava čišćenje i održavanje kuhinje.

Delicatessa Slim indukcijska ploča

Indukcijska ploča VariCook Single

VariCook indukcijska ploča je super izbor za sve koji žive sami i traže jednostavan način za kuhanje. Možete je staviti gdje god želite u kući jer je lako prenosiva i ne trebate nikakve posebne instalacije. 

Opremljena s LED zaslonom, VariCook Single indukcijska ploča omogućuje vam lako praćenje i kontrolu procesa kuhanja. Uz to, ugrađeni mjerač vremena dodatno olakšava upravljanje vremenom kuhanja, omogućavajući vam da precizno tempirate svaki korak pripreme jela. S impresivnom ulaznom snagom do 1800 W, ova indukcijska ploča nije samo praktična, već i iznimno snažna, osiguravajući brzo i učinkovito kuhanje.

VariCook Single indukcijsko kuhalo

Delicatessa 77 Hybrid Prime

S četiri varijabilne zone kuhanja, ova ploča pruža iznimnu fleksibilnost u pripremi hrane. Njena ukupna snaga od 7000 W osigurava brzo i učinkovito kuhanje, dok inovativni Touch-to-Slide sustav upravljanja omogućava intuitivno i jednostavno rukovanje.

Svestranost ove indukcijske ploče dodatno je pojačana njenim brojnim funkcijama. Thermo Boost funkcija omogućava brzo postizanje visokih temperatura, što je idealno za brzo kuhanje i pečenje. Uz to, ploča je opremljena nizom praktičnih značajki koje podižu sigurnost i udobnost u kuhinji. 

Timer na ovoj ploči za kuhanje omogućava vam precizno praćenje vremena kuhanja, što je posebno korisno kada pripremate obrok. Ako imate malu djecu kod kuće, ne brinite se jer tu je i dječja brava koja će osigurati dodatnu sigurnost. 

Delicatessa 77 Hybrid Prime je super jer koristi i toplinu koja ostane nakon što je isključite. Znači, možete je ugasiti malo prije nego što je jelo skroz gotovo, a ona će i dalje zadržavati toplinu i nastaviti kuhati jelo do kraja.

Delicatessa 77 Hybrid Prime ugradbena ploča za kuhanje

VariCook Slim dvostruka indukcijska ploča

Kompaktan, praktičan i snažan, ovaj uređaj s kompaktnim dimenzijama idealan je za kampiranje. Njegova jednostavna kontrola omogućava lako rukovanje, dok dvije ploče za kuhanje nude izvrsnu fleksibilnost u pripremi obroka. 

Kada ste na kampiranju, više nije potrebno oslanjati se isključivo na roštilj na ugljen ili plinsku peć. Indukcijske ploče za kampiranje otvaraju nove mogućnosti za vaš blagdanski jelovnik. Zahvaljujući svojoj snazi od 3500 W, VariCook Slim dvostruka indukcijska ploča vam omogućava brzu i laku pripremu raznih jela. Tako vaše kuhanje na otvorenom postaje još bolje i zanimljivije.

VariCook Slim indukcijsko kuhalo

Kako odabrati indukcijsku ploču za vaše potrebe?

Sada kada ste se upoznali sa svim industrijskim pločama, zapitajte se sljedeća pitanja. Ova pitanja će vam pomoći pri odabiru savršene indukcijske ploče za vas.

  1. Koliko zona za kuhanje mi je potrebno s obzirom na moje kulinarske navike i veličinu kuhinje? Kako će se broj zona odraziti na moju efikasnost i fleksibilnost prilikom kuhanja?
  2. Koja dimenzija indukcijske ploče najbolje odgovara mom kuhinjskom prostoru i kako će se uklopiti s mojim trenutnim posuđem? Je li veća ploča neophodna za moje potrebe ili bi manja bila adekvatna?
  3. Kakve su performanse pojedinih zona za kuhanje u pogledu brzine zagrijavanja i preciznosti kontrole temperature?Zadovoljavaju li te karakteristike moje specifične potrebe za različitim stilovima kuhanja?
  4. Koje dodatne funkcije, poput tajmera, senzorske kontrole, sigurnosnih značajki i drugih inovacija, smatram bitnima? Kako će te funkcije doprinijeti lakšem i sigurnijem korištenju indukcijske ploče?
  5. Odgovara li odabrana indukcijska ploča mom budžetu i nudi li optimalan omjer cijene i kvalitete u usporedbi s drugim dostupnim modelima na tržištu? Kako će dugoročna potrošnja energije i trajnost utjecati na ukupnu vrijednost investicije?

Razmatranjem ovih pitanja, moći ćete donijeti dobro informiranu odluku koja će najbolje odgovarati vašim kulinarskim potrebama i stilu života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *