Pametni kućanski uređaji
pročišćivači i ovlaživači zraka

Najbolji pročišćivači i ovlaživači zraka za vaš dom

Neugodni mirisi, kućna prašina i suvišno suh zrak ne samo da mogu narušiti ugođaj vašeg doma, već u ekstremnim slučajevima mogu i utjecati na vaše zdravlje. Sigurno ste se već suočili s izazovima održavanja čistog i ugodnog zraka u svom domu. To može biti posebno teško u različitim godišnjim dobima, kada se alergeni, prašina i suhi zrak mogu pretvoriti u pravu noćnu moru. Zato vam je Klarstein odlučio ponuditi rješenje.

Njihova ponuda pročišćivača i ovlaživača zraka namijenjena je tome da vaš dom postane ugodno mjesto za boravak. U ovom vodiču ćemo detaljno objasniti kako ovi uređaji rade i što trebate uzeti u obzir kada ih kupujete.

Što rade pročišćivači zraka?

Pročišćivači zraka rade uz pomoć filtra s aktivnim ugljenom i ionizatorima. Ugljeni filter koji se nalazi u pročišćivaču zraka filtrira zrak i osigurava uklanjanje neugodnih mirisa. Ionizator šalje negativne ione u zrak, koji su kao magneti za čestice prašine, mirisa, pa čak i dima. Ove čestice se zatim spuštaju na tlo, umjesto da lebde oko vas. 

Vita Pure 2G pročišćivač zraka

Vita Pure 2G pročišćivač zraka pročišćava, ionizira i osvježava zrak, a sve to uz pomoć vrhunskog HEPA filtera i filtera s aktivnim ugljenom. Njegov peterostruki filtracijski sustav odstranjuje čak 99,97 posto svih nečistoća iz zraka. Ali tu nije kraj, Vita Pure 2G ima i UV sterilizaciju, što znači da se možete opustiti znajući kako je zrak u vašem domu čist i zdrav. 

Vita Pure pročišćivač zraka

Ovaj pametni uređaj čini vaš prostor mirisnim i čistim. Ima elegantan izgled i iznimno dobro čisti zrak. Vita Pure koristi različite tehnologije kao što su UV svjetlo, HEPA filteri i aktivni ugljen kako bi osigurao potpuno čišćenje zraka. Ovaj snažan tim uklanja gotovo sve sitne čestice, kao što su prašina, pelud i dim, čak do 99,97%, dok aktivni ugljen uspješno uklanja neugodne mirise.

Vita Pure pročišćivač zraka

Što rade ovlaživači zraka?

Ovlaživači zraka mogu značajno transformirati vaše životno okruženje. U ljetnim mjesecima, kada klimatizacija često isušuje zrak, ili tijekom zime, kada hladan zrak smanjuje vlažnost, mnoge prostorije pate od prenisko postavljene razine vlažnosti. 

Idealna vlažnost zraka trebala bi biti između 40% i 60%. Ako je zrak presuh, može uzrokovati nelagodnosti poput suhih očiju, isušene kože i iritacije grla. Sada kad znate zašto su ovlaživači korisni, želimo vam predstaviti nekoliko modela koje posebno volimo.

Skyscraper Horizont, rashlađivač i ovlaživač zraka

Ovaj pametan uređaj je stvoren kako bi vam pružio ugodan i osvježavajući osjećaj kad su dani vrući i suhi. Osim što radi dobro, ima i elegantan dizajn koji će se lijepo uklopiti u bilo koji interijer, dodajući moderni izgled vašem domu.

Skyscraper Horizon nudi više od običnog hlađenja. S kapacitetom spremnika od 3,5 litara, ovaj uređaj efikasno hladi  i ovlažuje zrak, stvarajući ugodno i zdravo okruženje za vas i vašu obitelj. 

Upravljanje ovim uređajem je jednostavno. Zahvaljujući njegovoj upravljačkoj ploči na dodir, sve je intuitivno i lako. A s daljinskim upravljačem koji dolazi uz njega, možete prilagođavati postavke bez obzira gdje se nalazili u prostoriji. Sve je na dohvat ruke, baš kako treba biti. Bez muke, prilagodite sve prema svojim željama i potrebama.

Skyscraper Horizon rashlađivač zraka

VapoAir Opal Smart, inteligentni ovlaživač zraka

VapoAir Opal Smart je pravo malo čudo kada je u pitanju ovlaživanje zraka. Osim što je ovlaživač, ima i super inovativni difuzor, a tu su i opcije za hlađenje i grijanje. Znači, bez obzira na to je li vani zima ili ljeto, VapoAir Opal Smart vam daje moć kreiranja savršene klime baš kako vama odgovara.

Znate što je stvarno cool kod VapoAir Opal Smarta? Možete ga kontrolirati ravno s vašeg pametnog telefona, zahvaljujući njegovoj super intuitivnoj mobilnoj aplikaciji. Bilo da ste u kuhinji ili vani na kavi, možete lako prilagoditi sve postavke uređaja. Ovo je korak uz koji ćete biti na sigurnom putu da pretvorite svoj dom u pametnu kuću.

Dizajn ovog ovlaživača zraka je jednako impresivan koliko i njegove funkcionalnosti. Njegov futuristički, kompaktan dizajn savršeno se uklapa u svaki moderni interijer, dodajući sofisticiranu notu vašem prostoru.

VapoAir Opal Smart ovlaživač zraka

Što trebate uzeti u obzir pri kupnji pročišćivača zraka?

Pročišćivač zraka je neophodan uređaj za unaprjeđenje kvalitete života u svakom prostoru, posebno učinkovit u neutralizaciji neugodnih mirisa poput onih od pušenja ili kuhanja. Osim toga, pročšćivači zraka su ključni u filtriranju zagađivača kao što su pelud, prašina i drugi alergeni, što ih čini izuzetno korisnim za osobe s alergijama.

Jedna od glavnih prednosti pročišćivača zraka je stvaranje zdravog okruženja koje potiče bolju koncentraciju i osjećaj budnosti, čineći prostor ugodnijim za boravak. Pri odabiru idealnog modela, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora.

Kad birate pročišćivač zraka, stvarno je bitno znati kakav filter ima. Ako je to HEPA filter, onda je on super za hvatanje sitnih čestica. Filter s aktivnim ugljenom? Odličan je za neugodne mirise. 

A ako uređaj kombinira oba, to je kao jackpot za čist zrak! Ali, nemojte zaboraviti i na druge stvari. Ionizatori i UV lampe mogu dodatno pročistiti zrak, a ako volite mirisne dodatke, provjerite ima li pročišćivač opciju za difuzor eteričnih ulja

Što trebate uzeti u obzir pri kupnji ovlaživača zraka?

Prva stvar koju trebate imati na umu kada je u pitanju vlažnost vašeg doma je provjera razine vlažnosti. Idealno, želite da vlažnost zraka bude negdje između 40% i 60%. Ako primijetite kako je ispod toga, možda bi bilo dobro razmisliti o nabavci ovlaživača zraka. 

Iako je puno češći problem prevelika vlažnost doma, niska vlažnost isto može biti prilično neugodna, uzrokujući suhoću očiju, iritaciju dišnih puteva, pa čak i kože. Kad je u pitanju ovlaživanje zraka, imate nekoliko opcija: prskanje, zamagljivanje, isparavanje i slično. 

I naravno, nikada ne smijemo zanemariti sigurnost. Bilo bi idealno odabrati ovlaživač koji ima funkciju automatskog isključivanja, kako bismo izbjegli bilo kakve potencijalne rizike. I još nešto, važno je imati na umu kako i previše vlažnosti nije dobro. Dakle, koristite ovlaživač umjereno i s kontrolom, kako biste održali tu savršenu ravnotežu vlažnosti koja čini vaš dom ugodnim mjestom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *