Pametni kućanski uređaji
Usporedba klimatizacijskih sustava

Usporedba klimatizacijskih sustava: Koje su najbolje opcije za vaš prostor?

Kada birate klima uređaj za vašu montažnu kuću, to nije tako lako kao što se možda misli. Ima puno različitih veličina i tipova klima uređaja, i svaki ima svoje posebnosti.

U ovom vodiču, detaljno ćemo objasniti sve što trebate znati kako biste izabrali idealan klimatizacijski sustav za vaš dom.

Značajke i razlike različitih klima uređaja

Kad se ljetne vrućine zavuku u svaki kutak vaše kuće, pretvarajući je u pravu malu saunu, počnete ozbiljno razmišljati o kupnji klima uređaja. Razumijemo vas, tržište je prepuno različitih opcija. Vaš izbor ovisi o tome što vam je zapravo potrebno i što vam najviše odgovara.

Bitno je shvatiti kako se klima uređaji ne razlikuju samo po veličini ili izgledu. Neki modeli dolaze s dodatnim funkcijama poput pročišćavanja zraka, ovlaživanja, ali i grijanja za one hladnije dane.

Nije lako odabrati pravi klima uređaj. Trebate uzeti u obzir razne faktore, od osobnih potreba do budžeta koji ste spremni uložiti. Ako ste se odlučili za klima uređaj kao način grijanja montažne kućice, u nastavku smo za vas napravili detaljan pregled svih vrsta klima uređaja, istražili smo što je dobro, a što loše kod svakog od njih, i objasnili smo sve važne funkcije.

Ventilatori

Što bismo dali za ugodan povjetarac tijekom vrućih ljetnih dana? Ako ustanovite da zrak u uredu ili kod kuće jednostavno miruje, ventilatori mogu biti od velike pomoći. Zahvaljujući svojim rotirajućim lopaticama, oni stvaraju ugodan i osvježavajući protok zraka. Postavite li ih blizu prozora, mogu čak potaknuti i efikasniju razmjenu zraka u prostorijama gdje je zrak zagušljiv. 

Ventilatori su zapravo prilično jednostavni uređaji, posebno kad ih usporedimo s prenosivim klima uređajima ili složenijim rashladnim sustavima. Oni ne koriste nikakve napredne mehanizme za hlađenje, poput spremnika vode ili hladnjaka. 

Umjesto toga, njihova tajna je u dobroj staroj cirkulaciji zraka. Jednostavno rečeno, ventilatori pokreću zrak oko vas i tako vam pomažu da se osjećate svježije i hladnije. Možda nisu baš najmoderniji uređaji, ali odlično rade svoj posao. Super su rješenje za brzo rashlađivanje kad je jako vruće.

Silent Storm podni ventilator

Doživite vrhunsku udobnost sa Silent Storm podnim ventilatorom, koji kombinira 5 različitih načina ventilacije s 10 stupnjeva intenziteta vjetra. Osim što vam pruža lagani povjetarac, ovaj ventilator je iznimno tih.

Njegova prilagodljivost je još jedna prednost; lako podesiva visina i nagib lopatica, uz mogućnost pomičnih oscilacija, omogućuju precizno usmjeravanje protoka zraka prema vašim potrebama.

Silent Storm podni ventilator

Rashlađivači zraka

Rashlađivači zraka funkcioniraju na prilično jednostavan, ali efikasan način. Hlade zrak oko vas koristeći se principom isparavanja. Možete ih zamisliti kao neku vrstu mješavine hladnjaka i ventilatora. Oni koriste prirodni proces isparavanja vode kako bi zrak u vašoj sobi ili prostoru postao svježiji i hladniji. 

Topli zrak se usisava s leđne strane uređaja i prolazi kroz isparivač. Tijekom tog procesa, voda apsorbira toplinu iz zraka, čime izlazni zračni tok postaje hladniji i pruža ugodno osvježenje.

Kako bi uređaj radio učinkovito, važno je redovito dopunjavati spremnik vode. Za dodatno hlađenje, možete koristiti rashladne baterije ili kockice leda. Rashlađivači zraka su super stvar i za ljude koji imaju alergije. Zato što imaju filtere koji čiste zrak u kući, stoga možete disati čistiji zrak i osjećati se bolje. Možete uživati u svježem i hladnom zraku u svojoj kući, čak i kad je vani jako vruće!

Skyscraper Ice 4-v-1 rashlađivač zraka

A sada se možete rashladiti sa Skyscraper Ice 4-v-1 rashlađivačem koji ne osvježava prostoriju kao ventilator, već ga i hladi koristeći svoj 6-litarski spremnik vode. Uz to, njegova funkcija ionizacije zraka uklanja neugodne mirise i efikasno eliminira mikrobe što vam pruža čišći i zdraviji životni prostor.

Skyscraper Ice 4 u 1 rashlađivač zraka

Mobilni klima uređaji

Monoblock klima uređaji predstavljaju efikasno rješenje za hlađenje prostora. Ovaj tip uređaja funkcionira tako što uvlači topli zrak iz prostorije, a zatim ga kompresor vodi kroz sofisticirani ugrađeni hladnjak. Proces rezultira hlađenjem zraka koji se potom distribuira natrag u prostoriju. Topli zrak koji nastaje kao nusprodukt ovog procesa se efikasno uklanja iz prostorije kroz ispušnu cijev. 

Monoblock klima uređaji su super jer se lako premještaju. Imaju mali i praktičan dizajn, pa ga možete jednostavno premjestiti iz jedne sobe u drugu. 

Udobnost vašeg doma sada je na dohvat ruke zahvaljujući Monoblock klima uređajima s pratećom aplikacijom, poput one od Klarsteina. Ova aplikacija vam omogućava da lako upravljate klima uređajem, bilo da se nalazite u drugoj sobi ili ste izvan doma. Prilagodite rad klima uređaja svojim potrebama jednostavnim dodirom na ekranu vašeg pametnog telefona. Uživajte u savršenoj temperaturi i udobnosti, bez obzira gdje se nalazili.

Kraftwerk Smart

Ako tražite način na koji ćete se osjećate ugodno i svježe u svom uredu ili dnevnom boravku čak i kad temperature vani dosegnu vrhunac, Kraftwerk Smart 10K klima uređaj je pravi izbor za vas. Ovaj svestrani uređaj ne samo da hladi zrak, već i služi kao ventilator i odvlaživač, pružajući vam tri uređaja u jednom. A što je najbolje, sada dolazi s naprednim SMART funkcijama. 

S Kraftwerk Smart 10K, vaše prostorije postaju oaza ugodne hladnoće. Upravljanje uređajem je iznimno jednostavno zahvaljujući intuitivnoj Klarstein aplikaciji, koja vam omogućava da upravljate klimom s bilo kojeg mjesta.

Kraftwerk Smart 10K prijenosna klima

Split klimatizacija

I zadnja vrsta klimatizacije koju bismo vam preporučili je Split klimatizacija. Ovaj tip klima uređaja ima dvije osnovne komponente. Jedan dio komponenta je unutar vaše prostorije, a drugi je izvan nje. Onaj unutar prostorije radi tako što izvlači zrak iz sobe, filtrira ga i hladi. Dok se vanjska jedinica, koja sadrži poseban kompresor za hlađenje, nalazi se izvan vaše prostorije.

Ove dvije jedinice su čvrsto montirane i povezane fleksibilnim crijevom. Jedna od ključnih prednosti ovog sustava je njegov tihi rad, budući da se bučniji kompresor nalazi izvan prostorija. 

Windwaker B 12 split klimatizacija

Preporučujemo vam Windwaker B 12 klimatizaciju koja se ističe svojom podjelom i visokom klasom energetske učinkovitosti A+, osiguravajući optimalnu klimu u vašoj kući. S velikim protokom zraka i pet različitih načina rada, ovaj klima uređaj pruža iznimnu fleksibilnost i udobnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *